Blenda får skivkontrakt med samma bolag som Rihanna

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

I somras spelade Blenda på Gullbrannafestivalen. Nu har Blenda Nkímyá, som hon egentligen heter, skrivit kontrakt med Def Jam Recordings, ett amerikanskt skivbolag med artister som Jay-Z, Rihanna, Kanye West och Justin Bieber i sitt stall. Samtidigt signas hon även till Pharrell Williams skivbolag Star Trak Entertainment.

Samtidigt tillkännager skivbolaget att Blenda kommer att släppa både en EP och en singel. Första singeln heter ”Options” och släpps den 27 mars.

– Jag känner mig välsignad, att de tror på en liten svart tjej från Vällingby. Jag är bara här för att dela min historia och ge världen en massa D-vitamin, berättar Blenda.

För ett år sedan berättade Blenda och hennes man Joel i en Dagenintervju om sitt då nystartade bolag Sion Agency som är avsett att vara en kreativ samlingsplats för bland annat musik, konst, film och mode.

Kravallerna i USA
Foto: Patrick Semansky
Foto: Patrick Semansky
Övergrepp i kyrkan
Tonårslägret skulle vara fest, glädje och gudsgemenskap, men blev en mardröm för Filip. Nu pågår polisutredning om misstänkt misshandel och övergrepp. Bilden visar inte den aktuella lägerplatsen.
Foto: Nikolay Tsuguliev
Foto: Nikolay Tsuguliev
Nattvard online
Vittnesbörd